Welke voorwaarden worden er gesteld?

 

Er worden bepaalde voorwaarden gesteld aan een overlijdensrisicoverzekering.

Zo is er een maximale leeftijd om te beginnen met de verzekering en een maximale leeftijd waarop de verzekering moet zijn geëindigd. De leeftijden variëren nogal per verzekeraar, maar de maximale leeftijd waarop je nog een overlijdensrisicoverzekering mag afsluiten ligt tussen de 50 en 74 jaar. De maximale eindleeftijd ligt tussen de 65 en 80 jaar.

De looptijd van de verzekering verschilt ook ontzettend per verzekeraar en ligt tussen de 30 en 80 jaar. Natuurlijk is 80 jaar niet erg gebruikelijk om te doen. Tussen de 25 en 30 jaar komt het meest voor.

Er worden ook bepaalde voorwaarden gesteld aan het uitkeren van het verzekerde bedrag. In sommige situaties keren verzekeraars namelijk niet uit of slechts gedeeltelijk.

Dit kan voorkomen wanneer er opzet in het spel is bij het overlijden van de verzekerde door de verzekerde zelf of iemand die daar baat bij heeft. Ook bij zelfmoord van de verzekerde binnen 2 jaar na een verhoging van de verzekering of binnen 2 jaar na het afsluiten ervan.

Als je bent betrokken bij oorlogshandelingen gelden ook aangepaste voorwaarden. Het hangt er dan onder andere vanaf of je dit doet in dienst van een buitenlandse of een Nederlandse gewapende macht.

Nog een voorwaarde die is verbonden aan de overlijdensrisicoverzekering is het zogenaamde verjaringstermijn. Dit is de termijn waarbinnen je de uitkering van de overleden verzekerde moet opeisen. Meestal is deze termijn 5 jaar.